Belgium Club
rejoindre
Fanpop
New Post
Explore Fanpop
added by
Lindsay wordt gepest door haar medecollega's.
video
belgium
neveneffecten
willy's & marjetten
jonas geirnaert
jelle de beule
koen de poorter
bart de pauw
Na een stroom van klachten over kwaliteitsproblemen met zijn tweede dvd "Mijn Zwarte Parade" moet de stand-upcomedian Xander De Rycke meer dan 1000 verkochte dvd's terugroepen. De komiek denkt dat er iets fout is gelopen in het productieproces.

"Enkele dagen na de release kwamen de eerste problemen al aan het licht. fans reageerden via websites en sociale media over haperingen. Bij een enkele klacht denk je aan een probleem met de dvd-speler, maar na enkele dagen werd duidelijk dat er een productiefout moet zijn geweest."
De problemen hebben vooral te maken met de bediening van de dvd-menu's....
continue reading...
De groep is genomineerd in de categorie 'Doorbraak 2012'. Hun EP 'People of Galicove' ligt al een tweetal maanden in de winkel en de voorbije weken werd de groep overdonderd door heel wat lovende recensies. En om het succes helemaal compleet te maken stond hun hit "Duquesne's Horse" 14 weken onafgebroken in De Afrekening.

In de stortvloed aan groepsnamen die bestaan uit een persoonsnaam plus een dier vallen Geppetto & The Whales in positieve zin op. Het vijftal biedt een Belgisch weerwoord aan de pastorale folkrock-revival die in gang werd gezet door Bon Iver en Mumford & Sons, met radiohits als "Juno" en "Duquesne's Horse" als resultaat. Producer van hun (ook op vinyl verschenen) EP "Galicove" is de bedrijvige Pascal Deweze, één helft van Broken Glass Heroes! Afwachten of ze nu ook op de MIA's kunnen triomferen. (Belga / DLA)
Ook televisiepresentatrice Rani De Coninck en zangeres Eline De Munck trekken binnenkort hun dansschoenen aan voor het nieuwe seizoen van 'Sterren op de Dansvloer'. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De twee dames mogen in het komende seizoen van 'Sterren op de Dansvloer' concurrentie verwachten van sportpresentator Tom Coninx, 'Milk Inc.'-zangeres Linda Mertens en Jim-gezicht Vincent Banic. Deze nieuwe namen komen bij het lijstje deelnemers dat de afgelopen weken geleidelijk uitlekte: topmodel Hannelore Knuts, presentatrice Erika van Tielen, showbizzreporter Showbizz Bart, kunstschaatster Kevin van Der Perren en acteur Lucas van tanière, den Eynde. Of deze Bekende Vlamingen hun draai vinden op de dansvloer, kan je vanaf vrijdag 9 november bekijken op VTM. Kürt Rogiers en Francesca Vanthielen zullen de danspasjes aan elkaar praten. (Belga / DLA)
Het Limburgse topmodel Hannelore Knuts doet mee aan het vijfde seizoen van 'Sterren op de Dansvloer' op VTM. Dat lekte de New York Times uit, die een interview had met het 34-jarige model.

Hannelore Knuts woont momententeel in New York, waar ze samenwoont met de Vlaamse regisseur Nicolas Provost. Het lifestylemagazine van The New York Times omschrijft haar zo: "Na veertien jaar in het vak werkt de 34-jarige Belgische nog steeds als model. Ze neemt ook foto's en heeft net haar eerste campagne voor het Franse mannenmerk Arnys achter de rug. Ze acteert en speelt David Bowie in een video voor Radio Soulwax. En deze herst zal ze te zien zijn in de Belgische versie van 'Sterren op de Dansvloer'.
Kürt Rogiers, die Jacques Vermeire opvolgt als presentator van het dansprogramma, reageert enthousiast op Twitter. "Voila, de toon is gezet. Heb nu al een favoriet!". (Belga / DTM)
posted by HaleyDewit
Acteur Odilon Mortier is gisteren overleden in het Aalsterse Onze-Lieve-Vrouwe-ziekenhuis. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Vorig jaar was hij al voor het 20ste seizoen te zien als de klunzige cipier in de 'De Kotmadam' op VTM.

Voor het 21ste seizoen van 'de Kotmadam' zouden er dit jaar al opnames zijn geweest. houe het verlies van Odilon zal worden opgegevangen, is onduidelijk.
In de jaren '90 was Mortier een veel gevraagde gast in het moppenprogramma HT&D. Hij was ook heel actief in het Aalsterse carnavalsleven. Zijn muzieknummer 'Mèn lenig Oilstj' werd een grote hit in zijn thuisstad.
Odilon Mortier kampte al langer met hartproblemen, maar zijn verzwakte gezondheid liet een operatie niet toe. Gisteren overleed hij in het Onze-Lieve-Vrouwe-ziekenhuis in Aalst. Hij werd 81. (Belga / DTM)
Peter Goossens, de chef van het sterrenrestaurant Hof van Cleve, heeft geen beroep aangetekend tegen het rijverbod van een maand dat de politierechtbank van Oudenaarde hem had opgelegd. Dat werd vernomen bij het parket van Oudenaarde.

Goossens reed op 29 januari met zijn Range Rover in Kruishoutem een geparkeerde wagen aan en verloor daarna de controle over het stuur. Het voertuig kwam tegen een bloembak tot stilstand en Goossens werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Oudenaarde overgebracht. De politierechtbank legde Goossens een maand rijverbod en een geldboete van 1.200 euro op, waarvan 600 euro met uitstel. De chef moet de medische en psychologische proeven opnieuw afleggen om zijn rijbewijs terug te krijgen. (Belga / COR 232)
Op het internet circuleerden zondag berichten dat zanger Gotye overleden zou zijn. De ster haastte zich door snel op sociale netwerksite Twitter te laten weten dat hij springlevend is.

De Australische Belg Wouter De Backer werd wereldberoemd door de hit 'Somebody That I Used to Know'. Ondermeer op de website van CNN werd gemeld dat hij op 32-jarige leeftijd was overleden. Hij zou zelfmoord gepleegd hebben door zichzelf een kogel door het hoofd te schieten. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en de wereld begon stilaan te rouwen. Al gauw bereikte het bericht de superster en liet hij zijn bezorgde fans via Twitter weten "I'm not dead". (Belga / KAV)
MNM-dj Peter van de Veire mag het wereldrecord radio maken op zijn naam schrijven. Hij heeft één uur langer radio gemaakt dan de Italiaan Stefano Venneri, die in mei 2009 183 uur lang aan een stuk door presenteerde.

van de Veire begon maandag 11 juni om 6.00 uur 's ochtends aan zijn radiomarathon op MNM. Om 21 uur maandagavond haalde hij die 183 uur en evenaarde hij zo het record van Venneri. Om 22 uur, na 184 uur radio maken, veroverde hij met zijn record een plaats in het guinness Book of World Records.
In januari kondigde van de Veire aan om minstens 183 uur "blokradio" te maken, om de blokkende studenten gezelschap te houden en te steunen met allerlei tips en muziek. (Belga / KAV)
Actrice Angela Schijf is op gisteren bevallen van een meisje, dat de naam Zus heeft gekregen. Het is de derde dochter van de actrice en haar man, acteur en muzikant Tom van Landuyt.

Alles gaat goed met moeder en kind, zo laten de trotse ouders weten. Het echtpaar, dat in juli tien jaar is getrouwd, kreeg in 2004 dochter Bloem. Twee jaar later volgde dochter Mensje. Angela Schijf is de laatste jaren vooral bekend van haar rol als Eva van Dongen in 'Flikken Maastricht'. Ze was te zien in onder meer de speelfilms 'Ik ook van jou', 'Van god los' en 'De eetclub' en verschillende theaterproducties. Tom van Landuyt is een Vlaams theater-, film- en televisieacteur en zit midden in de opnames voor de televisieserie 'Crème de la Crème'. Ook bracht hij twee solo albums uit en schreef mee aan verschillende soundtracks. (Belga / OSN)
Matthias Schoenaerts gaat eerlang zijn Hollywood-debuut maken. In een telefonisch interview met het VTM-programma 'Voor de show' bevestigde de Vlaamse acteur dat hij een rol zal spelen in 'Blood Ties', een film van regisseur Guillaume Cantet. Schoenaerts wist onlangs ook de internationale filmwereld van zijn talent als Vlaamse 'raging bull' te overtuigen door de Oscarnominatie voor de film 'Rundskop' (in de VS uitgebracht als 'Bullhead').

Dat Schoenaerts in de cast van 'Blood Ties' was opgenomen, wist het vakblad Hollywood Reporter reeds midden maart onder voorbehoud te melden. Op de website...
continue reading...
posted by HaleyDewit
Pukkelpop wordt dan toch afgelast. De organisatoren hebben besloten om het festival voor de rest van het weekend stop te zetten. Eerder had organisator Chokri Mahassine nog gezegd dat het muziekfestival vanmorgen opnieuw om 11 uur van start zou gaan.

"Pukkelpop is in diepe rouw. We voelen erg mee met de families en vrienden van de slachtoffers. Woorden schieten te kort. We kunnen ons er dan ook niet mee verzoenen om het festival verder te laten plaatsvinden", klinkt het. Het hevige stormweer dat het Pukkelpopfestival gisteravond teisterde, heeft ondertussen aan vijf mensen het leven gekost....
continue reading...
De Britse groep Skunk Anansie was gisteren bezig met een optreden op Pukkelpop toen het noodweer uitbrak. Zangeres Skin noemt dat ogenblik op haar Facebookpagina "het engste moment uit mijn 20-jarige carrière", aldus de Nederlandse openbare omroep NOS.

"Na een bloedhete zonnige dag kwam er opeens een kleine orkaan toen wij op het podium stonden. We moesten midden in het optreden rennen voor ons leven", vertelde de zangeres. "Het hagelde en de wind trok het podium aan flarden. Onze vrachtwagen werd geraakt door een vallende mast". De band zelf kwam ongeschonden uit het geweld.
"Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden in deze treurige tijd", zei Skin ook nog. (Belga / OSN)
De Britse muzikant en producer Mark Ronson moest gisteren op Pukkelpop rennen voor zijn leven om uit de château te geraken. Dat vertelt hij op de blogsite Tumblr.

Mark Ronson stond samen met zijn band in de château naar de Smith Westerns te kijken toen de hel losbrak. "Iets als dit heb ik nooit eerder meegemaakt", schrijft hij op Tumblr. "Het dak scheurde en de verlichting en de steunpalen kwamen naar beneden. Mensen begonnen letterlijk voor hun leven te rennen. Eenmaal buiten werden we geteisterd door hagelbollen ter grootte van tennisballen. Wij waren bij de gelukkigen..."
Ronson drukt voorts zijn medeleven uit voor de slachtoffers en hun families. "Ik zal nog lang aan hen blijven denken", aldus de muzikant. (Belga / OSN)
De Belgische rockband dEUS heeft het concert op Lowlands in Nederland vrijdagavond opgedragen aan de slachtoffers die donderdagavond vielen tijdens het noodweer op Pukkelpop.

Zanger Tom Barman vroeg daar bij aanvang van het concert toestemming voor aan het publiek. Dat antwoordde met luid instemmend gejuich. De band speelde in de Alpha-tent.
Tijdens Pukkelpop kwamen donderdag vijf festivalgangers om als gevolg van het noodweer. Meer dan 140 mensen raakten gewond. Onder de slachtoffers zijn drie zwaargewonde Nederlanders. (Belga / LEE)
Sylvia van Driessche is opnieuw zwanger en ditmaal voor echt. De hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie en haar kersverse echtgenoot Jelle De Beule verwachten een tweede kindje samen.

De 34-jarige van Driessche kondigde op 1 april tijdens een rechtstreekse uitzending van 'Idool' op vtm aan zwanger te zijn, maar dat bleek een grap. Dit keer maakt ze echter geen mopje: het kindje wordt in december verwacht. "We zijn superblij", zegt Sylvia in Het Nieuwsblad en De Standaard. "Ons zoontje Ellis (2) krijgt een broertje of een zusje."
Sylvia van Driessche trad eind mei in het huwelijk met 'Basta'-gezicht Jelle De Beule. Ze zijn al elf jaar samen. (Belga / LEE)
België heeft geen enkele kans om het 56ste Eurovisiesongfestival te winnen als men afgaat op de inschattingen van de online goksites. Witloof baie overtuigde de bookmakers naar alle waarschijnlijkheid niet, wat uiteraard niet betekent dat ons land niet doorstoot na de tweede halve finale donderdag.

De favoriet van de Britse gokhuizen is de 21-jarige tenor Amaury Vassili die op het festival de eer van Frankrijk verdedigt. De drie grootste Britse gokverenigingen rond Eurovisie plaatsen de Fransman, die in het Corsicaans zal zingen, allemaal bovenaan.
België bengelt echter onderaan het klassement....
continue reading...
Tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2011 heeft de Belgische a capella-groep Witloof baie zich niet kunnen plaatsen voor de finale, aanstaande zaterdag in de Esprit Arena in Düsseldorf.

van de negentien landen die aan de tweede halve finale deelnamen, kregen Estland, Roemenië, Moldavië, Ierland, Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Oostenrijk, Oekraïne, Slovenië en Zweden een ticket voor de finale. Nederland viel net als België uit de boot.
Tijdens de eerste halve finale, afgelopen dinsdag, konden al tien landen zich plaatsen.
In de finale, overmorgen 14 mei, nemen 25 landen het tegen elkaar op. De vijf grote Eurovisielanden Spanje, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland en Frankrijk - de grootste betalers - zijn automatisch gekwalificeerd voor de finale. (Belga / LEE)
Hieronder een kort overzicht van enkele regels van het Eurovisiesongfestival in Düsseldorf. Ons land wordt vertegenwoordigd door de groep Witloof baie die het a capella-nummer 'With l’amour Baby' brengt. De groep treedt als vierde op tijdens de tweede halve finale op donderdag 12 mei. De finale vindt plaats op 14 mei.

Liedjes mogen maximaal 3 minuten duren. Er mogen niet meer dan zes personen op het podium staan. De vakjury's en het publiek van elk land bepalen ieder voor de helft hoeveel punten de kandidaten van andere landen krijgen. Elk land maakt een eigen haut, retour au début tien. De beste drie krijgen respectievelijk...
continue reading...
In Bornem is maandag de eerste Internationale Scheldeweek (van 15 tot 22 mei) voorgesteld. Speciaal voor die gelegenheid trad actrice Antje De Boeck er symbolisch in het huwelijk met de rivier. Zo wil ze ook meer aandacht krijgen voor de waterkwaliteit van de Schelde en haar zijrivieren.

De Boeck werd gekozen als boegbeeld vanwege haar rol in de veelgeprezen reeks "Stille Waters", die zich rond de Schelde afspeelde. Ze verklaarde maandag officieel haar liefde aan de rivier en beloofde eeuwige trouw, "bij storm en ontij maar ook bij stille waters".
Maar waar het maandag echt om draaide, was...
continue reading...
Omdat de vraag naar tickets bleef aanhouden, heeft Elvis Costello besloten een tweede concert te geven in België. Op 17 november zal hij het beste van zichzelf geven in het Koninklijk Circus in Brussel. Op 9 november speelt hij in een uitverkochte Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Het laatste solo-optreden van de zanger in ons land dateert van 1989.

Elvis Costello, wiens echte naam Declan Patrick Macmanus is, trad de laatste jaren in ons land op samen met The Sugarcanes, Allen Toussaint Band, Steve Nieve, The Imposters en zelfs The Attractions en stond op de podia van zowel de betere festivals als concertzalen.
Zijn laatste solo-optredens vonden plaats op het festival Torhout-Werchter in 1989, 22 jaar geleden. Het soloconcert in de Antwerpse Elisabethzaal was dan ook op enkele dagen uitverkocht. Costello lastte daarom een extra concert in op 17 november in Brussel waardoor een extra 2.000 fans van zijn optreden zullen kunnen genieten. (Belga / LEE)