Greece Club
rejoindre
Fanpop
New Post
Explore Fanpop
Η Fnac, έχοντας πάντα ως στόχο την ανάδειξη νέων, εναλλακτικών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης, στηρίζει έμπρακτα την εγχώρια κινηματογραφική δημιουργία και προσφέρει στο ευρύ κοινό την νέα ματιά των Ελλήνων σκηνοθετών που ξεχώρισαν στο 31ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας, εκδίδει σε ένα DVD όλες τις βραβευμένες ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος του 2008. Εκτός από τις ταινίες το DVD περιλαμβάνει υπότιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά, βιογραφικά σκηνοθετών, φωτογραφίες και περιλήψεις ταινιών. Το DVD θα διατίθεται από τις αρχές Νοεμβρίου αποκλειστικά από τα καταστήματα της Fnac στο The Mall και τη Γλυφάδα, στη συμβολική τιμή των 9,90 ευρώ και τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν στους βραβευμένους σκηνοθέτες, ως ένα δείγμα στήριξης της προσπάθειάς τους.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία ενός DVD με τις βραβευμένες ελληνικές μικρού μήκους ταινίες γίνεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Δράμας και αποτελεί πρωτοβουλία της Fnac, η οποία επέλεξε να στηρίξει τον εν λόγω θεσμό.

Στο πνεύμα αυτό εντάσσεται και μια ακόμη πρωτοβουλία η θέσπιση ενός νέου βραβείου στο Φεστιβάλ Δράμας, με τον τίτλο «Νέο Ταλέντο Fnac», το οποίο φέτος απονεμήθηκε στον Κώστα Γιαλλουρίδη, για την ταινία «Οδηγίες Χρήσεως», μια ταινία σχόλιο για την αποξένωση των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία που διακρίθηκε για την πρωτοτυπία και τη φρεσκάδα της.

Οι σκηνοθέτες μας είπαν:

Ιωσηφίνα Μαρκαριάν- Partners

Μία κίνηση στήριξης προς το σινεμά, και τους νέους σ’ αυτό, μια πράξη ενίσχυσης του έργου τους σε καιρούς δύσκολους. Ευχαριστούμε τη Fnac και το Φεστιβάλ Δράμας. Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους να αγαπήσουν και να στηρίξουν το σινεμά, και τον πολιτισμό γενικότερα.

Ανδρέας Σιαδήμας, Δενδρολίβανος ο Φαρμακευτής

Σ' αυτό το όμορφο μπουκέτο ταινιών, σ' αυτή την ωραία προσπάθεια.
Με την ευχή να συνεχιστεί και να διανθιστεί, οι συνεργάτες μου κι εγώ με χαρά προσφέρουμε ένα κλαδάκι Δεντρολίβανου.

Δημήτρης Κανελλόπουλος- Χήρα Στρατηγού

Θετική - θετικότατη η κίνηση της Fnac. Κάποιοι θα δουν ενδεχομένως για πρώτη φορά ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Εύχομαι μια κακή ανταπόκριση από το κοινό να μην πτοήσει. Κάθε αρχή και δύσκολη...

Νεριτάν Ζιντζιρία- Την καλύτερη νύφη

Κάθε συλλογή από όμορφες κινηματογραφικές στιγμές είναι ευπρόσδεκτη. Ευελπιστώ να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια για τα επόμενα χρόνια.
added by zanhar1
added by zanhar1
added by zanhar1
added by liberiangirl_mj
added by rosemina
Source: palo.gr
added by rosemina
added by ElegantShadow
added by zanhar1
Source: Stelios Kritikakis
added by marthatsal
Source: http://www.facebook.com/pages/Greece-Hellas/157560890926172
added by marthatsal
added by zanhar1
added by zanhar1
added by liberiangirl_mj
added by mimika_s
Source: greecephotos.gr
added by mimika_s
Source: greecephotos.gr
added by Eris2014
Source: Eris locaj photographie
added by AdaLove
Source: everythingaboutgreece.tumblr.com